Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 Folia NRC/koc ratunkowy - wielokrotnego użytku! - Zombie Zone Forum

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Folia NRC/koc ratunkowy - wielokrotnego użytku!

NRC folia koc termiczny ciepło wielokrotny użytek wielokrotnego ratunkowy

• Nie możesz odpowiedzieć
  • Przejdź do pierwszego nieczytanego posta
2 odpowiedzi w tym temacie

Jarema vel Wilczarz

Świeżak

• Użytkownik
  • 6 postów
Witam! Zastanawiam się nad folią NRC, czy jak kto woli kocem termicznym. Niby fajna rzecz, ogrzewa, ochładza ale z drugiej strony zastanawia mnie jej trwałość. Czy nie ma jakiejś mocniejszej folii, żeby dłużej wytrzymała? Na allegro znalazłem coś takiego: koc termiczny SOFT wielokrotnego użytku. Sprzedający nie opisał za wiele, więc nie kopiuję. Moje pytanie do Was brzmi: Czy istnieje coś służącego do ogrzewania, trwalszego od folii NRC, lub czy istnieje jej trwalsza wersja? Czy ktoś próbował? Czy może polecacie jakiś inny przedmiot zabezpieczenia przed wychłodzeniem? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Asathor

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 42 postów
Nie spotkałem się z niczym trwalszym.
Na szkoleniach miałem okazjęćwiczyć z czymś takim:
http://www.taktyczny...al-blanket.html

Niby jest wytrzymalsze, ale podczas ćwiczeń i tak się poszarpała i miała dziury.
Moim zdaniem nie warto szukać czegoś wytrzymalszego za licho wie jakie pieniądze.
Zwykła folia NRC jest tania, lekka, więc nic nie stoi na przeszkodzie aby nosić w plecaku np 3 sztuki.

Tego koca SOFT, o którym piszesz nie znam. Obstawiam, że jest to troszeczkę grubsza folia NRC, więc nie spodziewałbym się fajerwerków za kilkanaście złotych.

Użytkownik Asathor edytował ten post 17 październik 2016 - 06:46

Pozyskiwacz

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 44 postów
W marketach budowlanych jest takie coś pod nazwą "folia termoizolacyjna". Wygląda jak gruba folia NRC (tyle że z obu stron srebrna, a nie srebrno-złota). Ma też naniesioną wzmacniającą siateczkę plastykową , jakieś 1x1cm. Na tyle mocna że ciężko ją przerwać rękami.Wytrzymuje długie użytkowanie, za pomocą dobrej taśmy klejącej można z niej zrobić np. śpiwór ratunkowy. W ogóle to jest specjalna taśma do tej folii, droga ale bardzo dobra.Bo używa się jej w budownictwie do docieplenia ścian lub sufitów.
Występuje w rolkach o szerokości 1,5m. W cenie od. 4,5 do 27 zł za metr. Przynajmniej w moich okolicach. Można też popytać na budowach.Kawałki wielkości koca termicznego często są traktowane jak odpadki i można je dostać za darmo (jak się pogada to razem z taśmą klejącą)
Miałem kiedyś koc ratunkowy US Army.Wyglądał tak samo jak ta folia, tyle że z jednej strony był zielony i miał brzegi obszyte taśmą.

Wróć do Sprzęt osobisty · Następny nieczytany temat →

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

• Alexa