- Forum
- Użytkownicy
- Mapa
- Shoutbox
- Galeria
- Blogi
Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

0
EDC by Asathor
Rozpoczęty przez Asathor, lut 04 2016 09:45
EDC
Asathor
Napisano 04 luty 2016 - 09:45
Ten zestaw noszę z sobą prawie wszędzie (do pracy, do lasu, na rower, itp).
Z czasem ma zamiar zakupić nowy zegarek w teren, a w tym wymienić pasek na nowy,
Skład zestawu:
-Skórzany portfel
-Zegarek, pasek z pseudoskóry, już mocno wytarty
-Dwa telefony: Iphon (służbowy) w skórzanym etui i Galaxy S4 w pokrowcu UAG z szkłem hartowanym (robiłem nim zdjęcie)
-Kieszonka na maseczkę i rękawiczki, przypinam ją za pomocą karabińczyka do szlufki spodni
-Mini organizer EDC Baribala, a w nim:
-składany nóż z ostrzem do przecinania pasów (zakupiony w biedronce, jest dość badziewny)
-multitool (producent nieznany)
-długopis
-pendrive 2GB
-mała zapalniczka BIC
- drugi zestaw maseczka, rękawiczki zapakowane w woreczek strunowy
-pudełeczko tabaki
Napisano 04 luty 2016 - 19:24
Nosiłem w organizerze Latrkę ThorFire TG06 ale ostatnio przymocowałem ją do mojego hełmu. Jestem strażakiem w OSP i często się przydaje jakieś źródło światła pod ręką.
Teraz rozglądam się za nową
Teraz rozglądam się za nową
Napisano 27 luty 2016 - 15:26
Witam,
Polecam Black Eye Mini od Mactronica - naprawdę niesamowicie wytrzymałe ustrojstwo. Zasilanie AA, więc wystarczy dokupić 2 aku z biedry i gites. Do tego dwa tryby świecenia - 30% i 100%, zoom, no i argument koronny - cena. 69 zł za tą latarkę zapewniło jej miejsce w mojej kieszeni.
Pozdrawiam
SzymonPolska
Polecam Black Eye Mini od Mactronica - naprawdę niesamowicie wytrzymałe ustrojstwo. Zasilanie AA, więc wystarczy dokupić 2 aku z biedry i gites. Do tego dwa tryby świecenia - 30% i 100%, zoom, no i argument koronny - cena. 69 zł za tą latarkę zapewniło jej miejsce w mojej kieszeni.
Pozdrawiam
SzymonPolska
Użytkownik SzymonPolska edytował ten post 27 luty 2016 - 15:30
Napisano 06 lipiec 2017 - 08:08
Update.
Już od półtorej roku przerzuciłem się na nerkę Helikona.
Aktualnie noszę przy sobie na codzień:
-portfel
-dwa telefony komórkowe: iphon (służbowy) i Xiaomi mi5 (prywatny)
-dokumenty i kartę (klucz) do samochodu
-klucze do remizy (jestem strażakiem OSP) z przypiętym małym victorinoxem
-zapalniczkę
-Letherman Rebar
-pudełko tabaki
-podróbę noża Ontario Rat-1 (zamówiony na aliexpress)
-długopis
-latarka Thorfire TG06 (rozważam wymianę na inną, chyba tego mactronica, o którym wspomniał wyżej Szymon)
-Pendrak Kingstone 64 GB
-dwa zestawy do rko (maseczka i rękawiczki), jeden w nerce a drugi w widocznym małym breloku przypięty karabińczykiem do szlufki od spodni
Już od półtorej roku przerzuciłem się na nerkę Helikona.
Aktualnie noszę przy sobie na codzień:
-portfel
-dokumenty i kartę (klucz) do samochodu
-klucze do remizy (jestem strażakiem OSP) z przypiętym małym victorinoxem
-zapalniczkę
-Letherman Rebar
-pudełko tabaki
-podróbę noża Ontario Rat-1 (zamówiony na aliexpress)
-długopis
-latarka Thorfire TG06 (rozważam wymianę na inną, chyba tego mactronica, o którym wspomniał wyżej Szymon)
-Pendrak Kingstone 64 GB
-dwa zestawy do rko (maseczka i rękawiczki), jeden w nerce a drugi w widocznym małym breloku przypięty karabińczykiem do szlufki od spodni
Załączone pliki
Napisano 09 lipiec 2017 - 10:34
Nóż składany, multitool i scyzoryk? Czy to się nie dubluje?
No tak. Modele komórek to istotna sprawa
Użytkownik Asathor dnia 06 lipiec 2017 - 08:08 napisał
Napisano 10 lipiec 2017 - 12:15
Użytkownik Forsaken One dnia 09 lipiec 2017 - 10:34 napisał
Nóż składany, multitool i scyzoryk? Czy to się nie dubluje?
Pewnie, że się dubluje, albo i troi .
victronixa noszę, bo ma mały korkociąg i wygodnie mi się nim skóruje kable w pracy. ( no i w zasadzie nie odpinam go kluczy, które mam przy sobie zawsze)
Dużego składaka używam do prawie wszystkiego.
A multitoola używam głównie: śrubokrętów, obcinaczek do drutu i kombinerek. Noża z multioola bardzo rzadko używam.
W pracy denerwowało mnie rozkładanie co chwilę multitoola aby nóż wyciągnąć. Dużo szybciej jest po prostu dobyć składaka i go kciukiem rozłożyć.
Miejsca w nerce jest sporo i wszystko się mieści, wszystko waży dość niewiele więc nie chciałem się ograniczać do "kompromisów".
Wróć do E.D.C. - Every Day Carry
· Następny nieczytany temat →
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Alexa