Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 Manierka z kubkiem - Zombie Zone Forum

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Manierka z kubkiem

• Nie możesz odpowiedzieć
  • Przejdź do pierwszego nieczytanego posta
24 odpowiedzi w tym temacie

Netrick

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 31 postów
  • LocationPodwarszawskie tereny
Witam, jestem nowy na forum, przeczytałem je parę razy ale nie znalazłem, szukam manierki z kubkiem w którym można gotować do swojego plecaczka obozowego. Chciałbym się Was zapytać jakich manierek używacie lub jakie polecacie.

Pozdrawiam Netrick

huzar

Hunter

• Użytkownik
  • 1455 postów
  • LocationSkwierzyna
Używam to co mam - manierki wojskowej. Tego akurat nie polecam. Lepiej poszukać jakiejś nierdzewki turystycznej.

Netrick

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 31 postów
i właśnie po to tu jestem aby się was zapytać jakiej firmy(o ile to ma znaczenie)/konkretne modele manierek polecacie

Hekler

Rekrut

• Użytkownik
  • 533 postów
  • LocationŻnin
Nalgene + kubek Tatonka.
https://www.facebook.com/VTKnT <- Moje noże
Potrzebujesz jakiegoś? Szukaj w dziale giełda!

huzar

Hunter

• Użytkownik
  • 1455 postów
  • LocationSkwierzyna
@Hekler pojechałeś ze sprzętem z górnej półki:). Sam mam zamiar takiego się "dorobić" (takie małe marzonnko) ale na początek może coś tańszego znajdziemy?

wilcham

Rekrut

• Użytkownik
  • 385 postów

Kupiłem na znanym serwisie aukcyjnym manierkę jak na foto, 0,75l z demobilu NVA (armia śp. NRD) za chyba 8 czy 10 zł. Całkiem fajna, tylko wali stęchlizną... Już ją myłem, moczyłem, ale ciągle trochę czuć, może przy okazji ktoś ma pomysł jak się pozbyć zapaszku?
Vigilate itaque, quia nescitis diem neque horam.

ziolo

Zombie Hunter

• Użytkownik
  • 1899 postów
Kwasek cytrynowy z gorącą woda.Zalać na 20-30 minut.

Hekler

Rekrut

• Użytkownik
  • 533 postów
  • LocationŻnin
Oj tam, oj tam... Co nie zmienia faktu, że jest to świetny zestaw, bo:
Primo, woda z takiej butelki nie śmierdzi jak palona opona, co jest częste w manierkach wojskowych.
Secundo, Nalgenka 32oz pasuje idealnie do kubeczka Tatonka Handle Mug.
No i cena, taki zestaw za 90zł da się złożyć.
https://www.facebook.com/VTKnT <- Moje noże
Potrzebujesz jakiegoś? Szukaj w dziale giełda!

Pan

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 98 postów
Może Miltec na przykład?

Edyta.
Na zapach może pomóc soda oczyszczona.

psychol

Przewodnik

• Użytkownik
  • 240 postów
  • LocationJeleśnia
Ja zawsze na odstraszenie zapaszku w manierce stosuję połączenie: kwasu cytrynowego, wrzątku i trochę spirytu (potem)

Netrick

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 31 postów
co do zapachów, to słyszałem, że wymrażanie je zabija. Chyba skuszę się na zestaw nalgene + kubek tatonka

Pan

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 98 postów

Użytkownik Netrick dnia 04 styczeń 2013 - 06:26 napisał

Chyba skuszę się na zestaw nalgene + kubek tatonka

Dobry wybór, będziesz zadowolony

Netrick

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 31 postów
Dzięki wielkie za pomoc w znalezieniu tych dwóch rzeczy, pozbieram parę grosza i zamówię zestaw o którym dyskusja była powyżej.

Shadow

Przewodnik

• Użytkownik
  • 238 postów
To co napisał psychol, jest dobrym rozwiązaniem. Ale najbardziej sprawdza się przy plastikowych manierkach. Gdy zalejemy wrzątkiem z kwaskiem cytrynowym, kilkoma kroplami naturalnej cytryny i do tego kieliszek spirytusu ( ja na manierkę 0,75l manierkę leję kieliszek spirytusu, szklankę wody, 1 łyżeczkę kwasku i 1 łyżeczkę cytryny) odstawiam na około 1 dzień. Potem dokładnie przemywamy i gdy wlewamy czystą wodę, to woda z manierki ma smak cytryny

Suchy

Rekrut

• Użytkownik
  • 393 postów
A ktoś poleci jakiś czarny pouch molle do którego wejdzie nalgene, niekoniecznie z kubkiem, jedynie sama butla?

Pan

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 98 postów
http://www.maxpediti...Holder-p574.htm
Nie jest czarny i cena z kosmosu, ale zawsze coś

Suchy

Rekrut

• Użytkownik
  • 393 postów
Identyczny jak ten max tylko czarny jest Condor H2O, ale jego nie idzie nigdzie dostać :<

Pan

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 98 postów
Jeszcze taką alternatywę znalazłem: klik

Pozyskiwacz

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 44 postów
http://www.campus.co...00ml_p9899.html
Ja używam takiej butelki, robi i za manierke i za kubek.Sprawdza się. Trochę mała , ale szeroki wlew i stosunkowo niska-łatwo umyć. Po obwiazaniu drutem szyjki łatwo powiesic nad ogniskiem. Cena zależy od sklepu 36-39 zł.

Komandos

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 74 postów
  • LocationPiotrków Tryb.
Ja używam litrowej manierki usa, która wchodzi w kubek i do pokrowca
"Gdy nie będziesz miał sił, będziesz leżał i gnił"

Wróć do Sprzęt osobisty · Następny nieczytany temat →

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych