Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 Przyczepa ewakuacji. - Zombie Zone Forum

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Przyczepa ewakuacji.

• Nie możesz odpowiedzieć
  • Przejdź do pierwszego nieczytanego posta
1 odpowiedź w tym temacie

LARPAK

Zombie Hunter

• Użytkownik
  • 3283 postów
W zasadzie jest to temat poruszony na innym forum, ale tutaj moim zdaniem również powinien się znaleźć.

Przyczepa ewakuacji czyli Bug Out Trailer jest przyczepką stosowaną do BOV'a lub naszego auta używanego na codzień jeżeli nie mamy kasy, aby mieć BOV'a.

Linków do zdjęć itd. nie wrzucam bo z google każdy korzystać potrafi.

Sprawdzając kilka for internetowych odnośnie przyczep jest możliwość wykonania sobie przyeczpy do samochodu samodzielnie i zarejestrowanie jej jako SAM.
Musi ona spełniać kilka warunków, ale to już dla osoby, która chce takową zbudować od podstaw.
Można również pokusić się o zakup gotowej przyczepy i adaptację jej na potrzeby ewakuacji.

Jest to tańsza alternatywa dla BOV'a lub jego uzupełnienie mimo tego iż Ładę Niva można kupić za 3000 zł, ale dochodzą koszty rejestracji, ubezpieczenia itd. które są wyższe niż w przypadku przyczepy.

Jak dla mnie waunki jakie powinna spełniać taka przyczepa powinna nie wyróżniać się zewnętrznie od innych w czasie "P" więc obwieszanie jej sprzętem i trzymanie na podwórku/parkingu etc. mija się z celem.
Można oczywiście w garażu ją trzymać, ale moim zdaniem ewakuacja w początkowej fazie ze sprzętem na wierzchu mija się z celem i nie ma sensu rzucać się w oczy.

Tutaj przykład przyczepki: http://www.zombiehun...hp?f=45&t=79045

Oczywiście są inne rozwiązania - wyższe, w których można usiąść lub jest łóżko rozkładane czy też stół itd.

ziolo

Zombie Hunter

• Użytkownik
  • 1901 postów
Jakiś czas temu widziałem na tamtym forum ten temacik. Ciekawe rozwiązanie na miejsce dodatkowe albo zastępcze.
Ja w swoim przypadku nie brałem pod uwagę takiej przyczepy ze względu miejsca mojego bug outa - las. Ciężko manewrować samym autem kiedy skończy się droga a dodając do tego przyczepę może być tylko gorzej.
Co innego jeśli ktoś udaje się w odosobnienie tak jak na tamtym forum. Większość na odludzia ma drogi dojazdowe lepsze niż my asfalty.

Dołączona grafika
A tu minus przyczepy w terenie:

Wróć do Transport · Następny nieczytany temat →

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

• Alexa