Witam, Mam pytanie odnośnie tego jaki pistolet czy broń hukową mi polecicie. Zacznę od tego iż z tego powodu że jestem nie pełnoletni, tą "broń" będzie posiadał mój tata i będę jej używał TYLKO pod nadzorem osób dorosłych, itd.
Tu też nasuwa się pytanie, bo jako broń alarmowa, czyli gazowa, nie potrzeba na nią zezwolenia? , jak na broń sportową ? było tak że trzeba być pełnoletnim aby ją posiadać, zmieniło się coś ? Czy to tyczyło się rewolwerów na kule gumowe, bo one już miotają "pocisk" coś czytałem o tym, ale mniejsza z tym.....
Więc tak, zacznę od tego że cena tutaj nie gra roli, oglądałem już oferty i miej-więcej znam ceny, nie jest tak strasznie . Dlaczego chcę mieć broń hukową ? Z racji tego że pozwolenie na broń od 18 + 3 lata... bla, bla, bla, wiemy o co chodzi, ma służyć za replikę i do wystrzeliwania rac. Czy lepiej wybrać rewolwer, czy może broń taką jak np. replika Glocka.
Rewolwery na kule gumowe nie wchodzą w grę. Chciał bym aby ta broń była dosyć dokładnym odwzorowaniem oryginału, dobrze by było, jak była by replika, np. Glock to miała by wyjmowany magazynek jak oryginał i tam wkładane kapiszony, np. 6mm long, a nie jak ja widziałem pod lufą 6mm short. Lepiej kapiszony hukowe long czy short, czytałem ze długie mają mocniejszy huk (to chyba logiczne )
Moimi pretendentami są:
Rewolwer alarmowy zoraki K-L6 4'5 kal. 6mm long
lub
Replika Glocka kal. 6mm (short :/ )
- Forum
- Użytkownicy
- Mapa
- Shoutbox
- Galeria
- Blogi