Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 Obrona przed zwierzętami - Zombie Zone Forum - strona 14

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Obrona przed zwierzętami

• Nie możesz odpowiedzieć
  • Przejdź do pierwszego nieczytanego posta
266 odpowiedzi w tym temacie

WarBlok

Rekrut

• Użytkownik
  • 313 postów
  • LocationDeGie
W Rosji to polują na dziki z psami
https://www.youtube....h?v=-VjUmHppIcg

zobaczcie 1:30 lekkie otarcie o nogę i na szczęście o zewnętrzną część
https://www.youtube....h?v=1Itx1oWL0V4

naznaczony

Rekrut

• Użytkownik
  • 493 postów
  • Locationokolice Gołdapi

Użytkownik WarBlok dnia 22 listopad 2014 - 16:03 napisał

W Rosji
To już wiele tłumaczy

Ale tak na poważnie to pierwszy lepszy pies dostanie od takiego dzika łomot. Psy są do polowań szkolone i mają zamęczyć dzika, a że jest ich kilka, to dzik nie może się skupić na jednym. Ogania się od wszystkich i efekt jest taki, że w końcu pada z powodu zmęczenia i wielu drobnych ran, wtedy podchodzi "myśliwy" i dobija zwierze.

pawel82

Przewodnik

• Użytkownik
  • 191 postów

Użytkownik SiwyBLS dnia 10 listopad 2014 - 23:04 napisał

Każdy mówi że lepiej nie ryzykować, ale gdy już przyjdzie do co do czego i trzeba będzie stanąć twarzą w twarz z dzikiem.. Czy jest szansa abyśmy to własnie MY zwycięzyli ten pojedynek? Jak atakuje dzik? Czy gdy tylko uda nam się ominać jego szarżę na nas i będziemy mieli możliwość zaatakowania go o mamy tak zrobić? (np: szpikulcem hawka)?
locha atakuje tylko w obronie mlodych, trzeba miec ewidentnego pecha zeby w konkretnej porze roku trafic na spacerujaca loche z mlodymi, zwykle odynca z nimi nie ma, wiec i nie ma klów
jestem zdania ze od dzikow znacznie niebezbieczniejsze sa np jelenie ze swoim porożem, łosie tym bardziej, no i oczywiscie wilki/niedzwiedzie

huzar

Hunter

• Użytkownik
  • 1455 postów
  • LocationSkwierzyna
Niebezpieczna, to może być nawet mysz, czy kleszcz. Co nie znaczy, że należy nie wchodzić do lasu lub jeśli już, to uzbrojonym po zęby. Czasami żartowałem sobie z żołnierzy, że nie trzeba przeciwnika bo przyroda ich załatwi.
Chodzi o to, aby wykazać się roztropnością. Nie lekceważyć zagrożeń ale również nie podejmować przesadnych środków zaradczych.
Nie pamiętam czyje to jest "Nie strzela się do pojedynczych szeregowych z armaty" - czy jakoś tak.
Nie raz była tu na forum mowa, że w naszym pięknym kraju, w którym jest klimat - jaki jest, nie ma zwierząt (łącznie z wilkami, zdziczałymi pasami, dzikami i żmiją zygzakowatą), których specjalnie powinniśmy się obawiać. Nie należy jednak doprowadzać do konfrontacji, bo może się okazać, że byle g... może nas ugryźć i będzie to stanowiło poważny problem.
Rozwaga - to nie tchórzostwo, a dać sobie zrobić krzywdę, to nie bohaterstwo. Survival to przetrwanie (zachowanie przy życiu), a nie narażanie się. Przynajmniej tak ja to rozumiem i czuję, a ponieważ mam już "z górki" (i bawię się w to więcej niż niektórzy z was mają lat) uwierzcie mojej "kobiecej" intuicji.
Wędrujcie po lesie bez obaw, że zje was wilk, jak czerwonego kapturka albo zwędrujecie do chatki babo-jagi. Jednak jak spotkacie gościa, który wycina drzewo, nie pytajcie czy ma "kwit na wyrąb" albo czy to jego las.

pawel82

Przewodnik

• Użytkownik
  • 191 postów

Użytkownik huzar dnia 28 listopad 2014 - 21:41 napisał

Wędrujcie po lesie bez obaw, że zje was wilk, jak czerwonego kapturka albo zwędrujecie do chatki babo-jagi. Jednak jak spotkacie gościa, który wycina drzewo, nie pytajcie czy ma "kwit na wyrąb" albo czy to jego las.
baby-jagi
ale z tym gosciem wycinajacym drzewo to sie zgadzam
i z powyzszym takze,
mnie uczono ze w lesie jest bezpiecznie, i ja sie tam tak czuje
a mozna wysc bardziej poszkodowanym przez nieumiejetne chodzenie i glupote niz potencjalnie ze nas wilk zaatakuje

ale jak ostatnio przyczailem jelenia na rykowisku w krzakach obok mnie to delikatnie acz stanowoczo chcialem stamtad odejsc jak najszybciej

estry

Świeżak

• Użytkownik
  • 4 postów
Mi też zawsze mówiono, że las to bezpieczne miejsce. Pamiętam jeszcze dziadka, który kilka lat po wojnie, jeszcze ukrywał się w lesie, ponieważ bał się skorzystać z amnestii. Ostatecznie udało się załatwić jakieś dokumenty i pod zmienionym nazwiskiem zamieszkał niedaleko.

Tak czy inaczej, zawsze gdybym miała gdzieś przed kimś uciekać to pierwsza moja myśl, to las. Najgorsze tylko jest to, że wielu ludzi zostawia tam za dużo śmieci. To jest tak cholernie przykre, że się człowiekowi wszystkiego odechciewa.

wertas

Przewodnik

• Użytkownik
  • 281 postów

Użytkownik pawel82 dnia 28 listopad 2014 - 01:20 napisał

jestem zdania ze od dzikow znacznie niebezbieczniejsze sa np jelenie ze swoim porożem, łosie tym bardziej, no i oczywiscie wilki/niedzwiedzie
no i tak z czystym sumieniem potrafiłbyś skrzywdzić dzikie zwierze w swojej obronie?

Użytkownik estry dnia 20 kwiecień 2015 - 15:40 napisał

Tak czy inaczej, zawsze gdybym miała gdzieś przed kimś uciekać to pierwsza moja myśl, to las. Najgorsze tylko jest to, że wielu ludzi zostawia tam za dużo śmieci. To jest tak cholernie przykre, że się człowiekowi wszystkiego odechciewa.
las jest bezpieczny, zawsze jest się gdzie schować albo gdzie uciec. otwarte przestrzenie i te same niebezpieczne zwierzęta na nich są moim zdaniem bardziej ryzykowne. pod tym względem.

Wróć do Umiejętności · Następny nieczytany temat →

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych