Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 APTECZKA z Lidla - Zombie Zone Forum

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

APTECZKA z Lidla

• Nie możesz odpowiedzieć
  • Przejdź do pierwszego nieczytanego posta
11 odpowiedzi w tym temacie

LARPAK

Zombie Hunter

• Użytkownik
  • 3283 postów
Nie wiem czy było tutaj, ale od dzisiaj w Lidlu są apteczki pierwszej pomocy za 22.99 zł, a oto jej opis:

W opisie jest niby 37 części, ale jakoś nie mogę się ich doliczyć (ale co tam).

1. Ogólny widok apteczki tuż po zakupie. Apteczka jest dobrze zabezpieczona folią co oznacza, że nikt na sklepie jej nie otwierał i nie podpierniczył np. nożyczek.

2. Widok tyłu, podstawowy opis itd.

3. Niestety opis z powyższego obrazka jest przyklejony, a nie włożony pod folię zabezpieczającą. Trochę to szpeci, ale estetą nie jestem więc walić to.

4. Widok zawartości tuż po rozpakowaniu. Widać owe piktogramy, opisy są w kilku językach w tym polskim.

5. Widok wypakowanej zawartości.

6. Widok instrukcji pierwszej pomocy. Jest ona podzielona tematycznie, ale niestety każdy temat jest opisany w kilku językach i może to nastręczać trudności przy szybkim odnalezieniu naszego ojczystego języka, zwłaszcza jak dane zagadnienie jest na dwóch stronach. Lepszym rozwiązaniem był by podział na języki jak to ma miejsce w niektórych instrukcjach obsługi.

7. Mój sposób na powyższą niedogodność - zakreślacz.

8. Wyszczególnienie do opisu.

A
2 x chusta trójkątna 136 x 96 x 96

B
8 x plaster z opatrunkiem w woreczku strunowym
1 x nożyczki
1 x plater w rolce

C
1 x koc ratowniczy (folia NRC)

D
4 x rękawiczka winylowa

E
1 x opatrunek indywidualny 8 x 10 cm

F
1 x opaska podtrzymująca 6 cm (bandaż)

G
2 x opatrunek indywidualny 8 x 10 cm

H
3 x opaska podtrzymująca 8 cm (bandaż)

I
1 x opatrunek indywidualny 10 x 12 cm

J
1 x opaska podtrzymująca 6 cm (bandaż)

K
3 x kompres 10 x 10 cm
1 x instrukcja udzielania pierwszej pomocy
1 x wykaz zawartości

L
1 x chusta opatrunkowa 60 x 80 cm
2 x chusta opatrunkowa 40 x 60 cm

raffie

Przewodnik

• Użytkownik
  • 138 postów
  • LocationSiepraw k. Krakowa
Chyba sie wybiorę do LIDLa..wygląda bardzo rozsadnie jak za dwie dychy..
Pozdrawiam
Rafał

Locke108

Przewodnik

• Użytkownik
  • 159 postów
  • LocationStalowa Wola
Zwykla apteczka w standardzie DIN 13164 standard i obowiązek w każdym aucie m.in na słowacji w niemczech i w austrii

LARPAK

Zombie Hunter

• Użytkownik
  • 3283 postów
Tak zwykła, ale na ogół jej ceny są wyższe lub nie ma w nich istotnych nożyczek itd.
Warto się zaopatrzyć.
Są tutaj ludzie, którzy mają swoje BOB/PE, plecaki EDC itd. i mogą uzupełnić je o taką apteczkę.

Alive

Rekrut

• Moderator
  • 478 postów
  • LocationPoznań
Dla nie bardzo dobrym rozwiązaniem są te intuicyjne piktogramy, pozwalające na szybkie określenie - lokalizację potrzebnego w danej sytuacji, środka medycznego. Jak za dwie dychy to brać i nie marudzić, bo w aptece samemu kompletując wyjdzie na pewno drożej.
Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą ze mnie zrobić ZOMBIE!!!

Charger

Świeżak

• Użytkownik
  • 14 postów
Nożyczki...widzę że nie tylko mi ich brakuje w podstawowych wyposażeniach 'zwykłych' apteczek. Lidl często ma ciekawe produkty w przystępnych cenach ( patrz: piwo ;-) ), jutro zdecydowanie tam zajrzę.

stalker_PL

Snajper

• Moderator
  • 1022 postów
  • LocationToruń
Ja apteczkę już zakupiłem, chociaż jeszcze się nie dobrałem do niej. U mnie w Lidlu na Bażyńskich (Toruń) jest ich jeszcze trochę jak coś.
Rzeczy niemożliwe załatwiam od razu, cuda zajmują mi trochę czasu...
https://www.facebook.com/PawelSP2PR/
https://www.facebook.com/subsurvivors/
SP2PR

wilcham

Rekrut

• Użytkownik
  • 385 postów
Znowu są w Lidlu apteczki, ale małe, za 13-14 złotych. Bez chusty, koca, tylko trzy bandaże, trochę plastrów itp. Ale opakowanko zgrabne, z paskami rzepowymi, akurat mieści mi się w małej kieszeni plecaka. Więc wziąłem dwie ;-)
Vigilate itaque, quia nescitis diem neque horam.

Locke108

Przewodnik

• Użytkownik
  • 159 postów
  • LocationStalowa Wola
też mam dołożyłem troche sprzętu i nosze w plecaku bo mój zapas op W w ciągu 3ch tyg wyraźnie wyszczuplał czytajcie z 6 zostały mi 2:D

dymcio111

Świeżak

• Użytkownik
  • 8 postów
  • LocationOlsztyn
od środy 6 czerwca będą w Lidlu apteczki http://www.lidl.pl/c...index_27409.htm 21,99 PLN

Tak jakby kogoś interesowało

LARPAK

Zombie Hunter

• Użytkownik
  • 3283 postów
Niedługo jak nie już w ofercie Lidla: prysznice turystyczne za jedyne 19.99 zł.

stalker_PL

Snajper

• Moderator
  • 1022 postów
  • LocationToruń
Dzięki za info LARPAK!

Edit:

Ostatnio pojawiły się znów apteczki, jednak to był jakiś czas więc nie wszędzie jeszcze mogą być.

Użytkownik stalker_PL edytował ten post 18 czerwiec 2012 - 09:33

Rzeczy niemożliwe załatwiam od razu, cuda zajmują mi trochę czasu...
https://www.facebook.com/PawelSP2PR/
https://www.facebook.com/subsurvivors/
SP2PR

Wróć do Pierwsza pomoc · Następny nieczytany temat →

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

• Alexa