Warning: Illegal string offset 'html' in /home/knocker/domains/zombie-zone.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 914 Wybór noża dla myśliwego - Zombie Zone Forum

Skocz do zawartości

Welcome to Zombie Zone Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Wybór noża dla myśliwego

• Nie możesz odpowiedzieć
  • Przejdź do pierwszego nieczytanego posta
10 odpowiedzi w tym temacie

Billy

Świeżak

• Użytkownik
  • 18 postów
Witam od pewnego czasu borykam się z problemem zakupu noża. Przewertowałem już kilka innych forum jednak na wszystkich użytkownicy mają inne (niejednokrotnie dziwne) poglądy na temat noży, dlatego trafiłem tutaj. Nóż będzie używany przeważnie do celów łowieckich, co za tym idzie ma być:
- łatwy w czyszczeniu
- łatwy w ostrzeniu
- stal nierdzewna
- Noże z ostrzem stałym
- kwota, jaką mogę wydać to 200zł

Dodać mogę, że nie interesuje mnie opatrzony wygląd myśliwskich noży (świecący, z drewnianą rękojeścią oraz skórzaną pochwą)

Ze wstępnych poszukiwań znalazłem takie oto osobiście interesujące mnie egzemplarze.

Benchmade - Gamer - 10510
http://www.specshop....-_Gamer_-_10510

Magnum Camp
http://www.togo.home...camp_2701t.html

Magnum Mate
http://www.togo.home...mate_3907t.html

Gerber Big Rock Camp - 1589
http://www.military....1589_5029t.html

Proszę o opinie osób, które miały styczność, używały tych lub podobnych noży i pomogą dokonać zakupu. Dodam od siebie, że po nabyciu sprzętu na pewno przeprowadzę test i podzielę się moimi bądź, co bądź subiektywnymi opiniami.

KnockeR

Administrator

• Administrator
  • 1739 postów
Zapytam tylko co zamierzasz robić tym nożem i co wchodzi w zakres tych czynności łowieckich? Do 200 będzie Ci ciężko kupić dobry nóż. Z tego co podałeś to ten Gamer od BM jakoś najbardziej pasuje. Jeśli dozbierasz to ze swojej strony mogę polecić Ci Master Huntera ze stajni Cold Sreel ze stali AUS8A jest dostępny z hakiem do skórowania jak i bez niego. Fajny jest też zestaw Bone Collector od Benchmade.
When the Zombies come, I'll be ready!
Zombie Zone Survival w świecie postapokalipsy!

Wodorek

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 85 postów
Może będzie to głupie ale wypróbowałbym more na początek, nierdzewna jest może być trochę za krótka, ale za to ta cena...

Billy

Świeżak

• Użytkownik
  • 18 postów

Knocker napisał:

Zapytam tylko co zamierzasz robić tym nożem i co wchodzi w zakres tych czynności łowieckich? Do 200 będzie Ci ciężko kupić dobry nóż. Z tego co podałeś to ten Gamer od BM jakoś najbardziej pasuje. Jeśli dozbierasz to ze swojej strony mogę polecić Ci Master Huntera ze stajni Cold Sreel ze stali AUS8A jest dostępny z hakiem do skórowania jak i bez niego. Fajny jest też zestaw Bone Collector od Benchmade.

będą to podstawowe czynności wykonywane podczas polowania. Czyli noszenie w kieszeni;) a tak na powaznie to patroszenie oraz skorowanie od czasu do czasu. Dodam ze nie bede chcial ciac drzew ani robic innych brutalnych czynnosci za pomoca tego noza.

Wodorek napisał:

]Może będzie to głupie ale wypróbowałbym more na początek, nierdzewna jest może być trochę za krótka, ale za to ta cena...

wcale nie jest to glupie poniewaz 200zl mozna miec z 5 nozy mora a opinie o nich calkiem clakiem.

ogolnie to chyba bedzie BM i moze dodatkowo jakas more kupie. Problemem z BM jest jego dostepnosc w Polsce. Chodzi o doklandie ten model.

Undertaker

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 39 postów
Zależy jeszcze jak chodzisz ubrany na polowanie :) Jeśli w kapeluszu z piórkiem to może coś z duszą np jakiś Tlim od Mariusza Przybyłowskiego? Na pewno nie polecę Ci nic z Kopromeda bo to jedzie wioską na kilometr. Natomiast jeśli wolisz bardziej taktyczne klimaty to RAT 4 będzie nieźle wyglądał przypięty na kamizelce ale to nie ten budżet. Zastanów się nad Morą 2010... na początek powinien Ci wystarczyć.

Billy

Świeżak

• Użytkownik
  • 18 postów
właśnie kapelusz to nie są moje klimaty. Musze przyznać z RC-4 trafiłeś w 10. Jestem pewien że będę w jego posiadaniu jednak jeszcze muszę poczekać.

a na tą chwilę będzie mora i/lub BM (jeśli uda się kupić w naszym kraju)

Alive

Rekrut

• Moderator
  • 478 postów
  • LocationPoznań
Hej.
Gamer nie jest już produkowany.
Może uda się go gdzieś kupić.
Nowy nie jest już do sprowadzenia z Benchmade-a
Ale seria Bone jest o wiele lepsza.
Luknij na to:
http://www.benchmade.../products/15000

Rat jest fajny ale do patroszenia nie bardzo się przyda.

Jest jeszcze Eka Swingblade to bardzo dobry nóż dla myśliwego ale droższy niż 200 zł.
A najlepiej jak pisano powyżej bierz More bo to jak tanie wino. Dobre i tanie :D
Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą ze mnie zrobić ZOMBIE!!!

Billy

Świeżak

• Użytkownik
  • 18 postów
Właśnie wiem że gamer nie jest juz produkowany i dlatego trudno go dostac... wiec chyba tak jak radzicie bedzie mora

Undertaker

Zwiadowca

• Użytkownik
  • 39 postów
Cold Steel wypuścił nowe nożyki z serii Lloyd Pendleton Hunter Knives. Wyglądają obiecująco więcej informacji znajdziesz na stronie producenta: http://www.coldsteel.com/pehu.html

Alive

Rekrut

• Moderator
  • 478 postów
  • LocationPoznań
Mini hunter ma niezły desing gdyby nie ta stal.
Lepiej bym go widział z D2 lub innej węglówki.
Znów te ich świńskie filmiki z rozrzynaniem wieprza :) a fuj.
Sama budowa jest świetna na nóż myśliwski i dobrze przemyślana. Tak uważam ja Jarząbek ;)
Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą ze mnie zrobić ZOMBIE!!!

Billy

Świeżak

• Użytkownik
  • 18 postów
wyglądają ciekawie i cena bardzo przystępna najtańszy Pendleton Lite Hunter dostępny już za ok 70zł. Może kwestia do przemyślenia mora lub cold steel.....

Wróć do Pozostała broń · Następny nieczytany temat →

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych